Hi, ik ben Maartje!

Een enthousiaste loopbaancoach die helemaal blij is met het werk wat ze doet

Ik ben ervan overtuigd dat er ook voor jou een baan is waar jij heel blij van wordt! Dit is super belangrijk want heb je er wel eens bij stil gestaan dat je het grootste gedeelte van je leven op je werk doorbrengt? Je kunt dus maar beter zorgen dat dat werk je voldoening geeft en je er met plezier naartoe gaat!

Er zijn te veel mensen die iedere dag naar hun matig leuke werk gaan om hun weekenden en vakanties te kunnen bekostigen. Ik denk dat dit de verkeerde insteek is. Want hoe jij je dagen invult is hoe jij je leven invult. Dat moeten we toch zo leuk mogelijk maken, in weekenden én op maandag?!

Je beeld over de toekomst kan nogal veranderen…

Zo dacht ik vroeger dat ik actrice zou worden. Toen ik als één van de 30 studenten werd toegelaten op de opleiding tot Artiest wist ik zeker dat ik mijn droom kon gaan waarmaken. Drie jaar lang was ik dag in dag uit bezig met acteren. Bijna ieder weekend had ik wel een auditie, deed ik straattheater op een festival of stond ik in een theater Shakespeare uit te voeren.

Ik zette me voor de volle 100% in en alle feedback die ik kreeg nam ik serieus, met als doel een zo neutraal mogelijk persoon te zijn dat zich in ieder personage kon omtoveren. Zo heb ik vaak gehoord dat ik minder stil moest zijn, mijn houding moest aanpassen, die Brabantse klanken moest wegpoetsen ga zo maar door.

622A1003

Ik raakte mezelf kwijt

Totdat ik er na drie jaar achter kwam dat ik totaal niet blij werd van waar ik mee bezig was. Ik had me drie jaar lang aangepast naar wat anderen van mij verwachtten in plaats van dat ik er zelf achter stond. Waardoor ik op dat moment niet meer wist wat ik belangrijk vond, waar ik voor stond en wie ik precies was. Ik stopte met de opleiding en toen drong tot me door dat ik een droom en daarmee mijn beeld van de toekomst verloren was.

Ik moest mezelf opnieuw leren kennen. Waar word ik dan wel blij van? Wat past bij mij? Geen vragen waar ik direct antwoord op had dus ik deed meeloopdagen bij bedrijven, een opleiding in HR, twee coachopleidingen en een traject met een loopbaancoach. Stap voor stap kwam ik steeds dichter bij dit punt. Waar ik kan zeggen dat ik de leukste baan heb die er is!

Ik geloof dat iedereen de leukste baan kan krijgen die er is en dat deze er voor iedereen anders uitziet. Het begint bij zelf de regie in handen nemen en jezelf tijd en ruimte geven om de zoektocht aan te gaan. Wie ben jij? Wat past bij jou? Wat zijn jouw sterke punten en in wat voor omgeving komen deze het best tot zijn recht? Ze klinken als grote levensvragen maar ik hou ervan om hier heel praktisch met je mee aan de slag te gaan. Met als doel dat jij niet alleen op zondag, maar ook op maandag op staat om iets te gaan doen waar je blij van wordt!

Klaar om jouw zoektocht aan te gaan?

Menu