loopbaancoaching voor je medewerkers

aandacht voor de mensen die je wil behouden

Als organisatie wil je: 

✔️ Betrokken medewerkers en minder verloop in personeel

✔️ Personeel dat zichzelf blijft ontwikkelen

✔️ Een positieve werkhouding op de werkvloer

✔️ Dat personeel twijfels bespreekbaar maakt ipv solliciteert bij de concurrent

Dit bereik je door een loopbaancoach beschikbaar te stellen. Iemand die onafhankelijk is, coacht ipv adviseert en een spiegel durft voor te houden.

Zodat zelfinzicht ontstaat en vanuit daar keuzes kunnen worden gemaakt voor het vergroten van werkgeluk.

Door loopbaancoaching:

Krijgen je medewerkers inzicht in wie ze zijn en wat ze nodig hebben om plezier en voldoening uit het werk te halen.

Neemt je personeel zelf de verantwoordelijkheid om het werk leuker in te richten of hierover met jou als werkgever in gesprek te gaan.

Zie jij als organisatie minder van je personeel vertrekken en meer ontwikkelen op de positie waarin ze het beste passen.

Hoi, ik ben Maartje!

Na een opleiding en baan in de HR merkte ik al snel dat ik het meest blij werd van de persoonlijke gesprekken met de medewerkers. Ik wilde hier meer diepgang in aanbrengen en deed een opleiding tot stress en burn out coach en later tot loopbaancoach.

Dit startte met de intentie om deze competenties in mijn huidige werk in te zetten maar dit liep al snel uit tot een eigen bedrijf, die ik inmiddels 4 jaar run.

Dit begon voornamelijk met het coachen van particulieren klanten en groeit uit tot ook steeds meer zakelijke klanten.

Dit is uniek aan mijn werkwijze

✨ Geen testen en rapportages. Ik vind het belangrijk om een duurzaam verschil te maken dat merkbaar is op de werkvloer en niet alleen te lezen is in een rapportage.

✨ Ik heb mezelf gespecialiseerd in de millennial. (De generatie die nu tussen de 25 en 45 jaar oud is). 

✨ Ik geef geen advies. Ik zorg voor de juiste vragen en tools zodat iemand zélf tot de inzichten komt. Alleen zo voelt iemand ook de motivatie om er daadwerkelijk wat mee te doen.

Dit is hoe andere werkgevers mijn diensten ervaren:

Onze collega Maud worstelde met het vraagstuk of ze op de goede plek zat bij Belisol Eindhoven. (…) Maud staat nu veel steviger in haar schoenen en weet de tools die ze bij Maartje geleerd heeft heel goed toe te passen, zowel privé als in haar werkomgeving. En ze is gelukkig tot de conclusie gekomen dat ze bij Belisol Eindhoven helemaal op haar plek zit! (…) Op naar een mooie toekomst samen!

Sandra Ummels (HR Business Directeur)
Belisol Eindhoven

“Mijn ervaring met Maartje is dat ze altijd goed en op tijd communiceert en nuttige adviezen geeft aan zowel bedrijf als werknemer. Daarnaast heeft ze niet veel uitleg nodig en heeft ze de opdracht heel snel begrepen en vertaald naar de praktijk. Kortom, ik heb de samenwerking als prettig ervaren.”

Yuan Ni (Head of P&C)
Bomi Group

Veelgestelde vragen

Nee, een gesprek met de leidinggevende (of een HR Manager) dekt de lading niet. Dit komt in eerste instantie doordat een leidinggevende niet objectief is. Een leidinggevende heeft er immers een belang bij dat de medewerker zijn werk blijft doen. Maar niet alleen dat, een leidinggevende heeft ook vaak zeggenschap over het contract van de medewerker en of iemand salarisverhoging gaat krijgen dit jaar, etc. Dat maakt het niet toegankelijk om écht open tegen je leidinggevende te vertellen hoe je het werk op dit moment ervaart.

Mocht iemand wel zo dapper zijn om hier open over te praten, dan heeft de leidinggevende vaak niet de skills in huis om hier op de juiste manier op te reageren. Vaak wordt er dan een advies gegeven over wat de leidinggevende een goede oplossing lijkt. En er is een kleine kans dat dit advies ook echt resoneert bij de medewerker.

Om tot een oplossing te komen die echt aansluit bij de medewerker heb je een objectieve coach nodig die de juiste vragen stelt om de medewerker tot inzichten te brengen. 

Dit kan een gevolg van de coaching zijn. En dat is ook meteen wat de coaching zo krachtig maakt. Want alleen wanneer alle opties besproken mogen worden kan iemand voor de volle 100% beslissen om wél bij jou als werkgever te blijven werken. Op die manier zorgt het aanbieden van loopbaancoaching er dus voor dat jouw organisatie alleen met medewerkers werkt die echt achter hun werk en het bedrijf staan. 

Daarnaast geloof ik erin dat wanneer iemand het bedrijf na loopbaancoaching zal verlaten, jij als werkgever hier altijd punten op zal scoren. Niet alleen doordat de medewerker zelf dankbaar zal zijn voor zijn inzichten, maar ook door zijn positieve verhalen hierover richting zijn omgeving. Persoonlijke ontwikkeling is een waarde die bij veel mensen hoog op het lijstje staat, grote kans dus dat jij door de ervaring van een medewerker die vertrekt weer nieuwe enthousiaste medewerkers aantrekt.

Tot slot kan dit resultaat in sommige gevallen natuurlijk ook kosten voorkomen. Wanneer een medewerker zelf tot het inzicht komt dat deze baan niet bij hem past voorkomt dit een ontslagvergoeding of bijvoorbeeld kosten als gevolg van verzuim. 

Om te kijken of loopbaancoaching iets is voor je bedrijf kun je klein beginnen. Bijvoorbeeld door een medewerker te selecteren waar je veel potentie in ziet. Of een medewerker waarvan je merkt dat het op bepaalde vlakken niet soepel loopt. 

Uiteindelijk adviseer ik om de coaching voor alle medewerkers aan te bieden. Jij als werkgever kunt namelijk lang niet altijd de inschatting maken over wie wel of niet behoefte heeft aan coaching. Deze keuze wil je dus bij de medewerker zelf houden.

Bij Philips werken ze bijvoorbeeld met een puntensysteem. Alle medewerkers krijgen daar een bepaald aantal punten per jaar die ze kunnen besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling. 

Benieuwd naar meer info?

Ervaringen van medewerkers

“Ik voelde me direct op mijn gemak bij Maartje, ondanks dat we totaal verschillende types zijn. Deze dame weet zeker wel waar ze het over heeft! Wat mij het meeste heeft geholpen is het feit dat Maartje niet met een oplossing komt (ook al had ik daar in het begin wel echt behoefte aan en was ik misschien wat teleurgesteld dat hiet niet zo “makkelijk” was) maar dat Maartje je zelf met een oplossing / verbetering laat komen.
Dank voor al je hulp!

Ik zou ook graag het vooroordeel weg willen nemen dat je een coachtraject alleen aan kunt gaan als je op zoek bent naar een compleet andere carriere of alleen als je diep ongelukkig bent. Ik ben bij mijn huidige baas blijven werken, maar wel met heel veel meer plezier (en uitdagingen) dan voorheen!”

Simone

“Waar ik vóór het traject enorm twijfelde over mijn werk en veel stress ervoer, heb ik door de gesprekken veel meer rust, vertrouwen en tevredenheid gevonden in mijn werk. Ik ben me bewust van mijn kwaliteiten en competenties, koester deze meer, richt me op zaken die mij energie geven en pas mijn werk hierop aan.

Maartje laat je het enthousiaste, fijne gevoel in jezelf opzoeken om van daaruit keuzes te maken; haar positieve energie werkt super aanstekelijk. Ze weet precies de juiste vragen te stellen die je leerzame inzichten geven. Enorm blij dat ik de keuze heb gemaakt om dit traject in te gaan; het is waanzinnig waardevol geweest, de mensen om mijn heen merken ook duidelijk het verschil.”

Janneke

Deze bedrijven maken al gebruik van mijn diensten

Menu